Proef de sfeer van Zwitserland

Zwitserland
Wallis- Valais

Wallis is het kanton waar vooral de liefhebber van de schilderachtige dalen majestueuze bergen zich helemaal in zijn of haar element zal voelen. Wallis, of Vallais zoals de Franstalige het noemen, is het kanton van Zwitserland met tot de verbeelding sprekende bergen als de Matterhorn, Weisshorn en het Monta Rosa massief.

Niet alleen de indrukwekkende natuur is een motivatie om naar Wallis af te reizen. Er zijn talloze leuke stadjes en dorpjes zoals Zermatt, Brig, Saas Fee, Martingy en Sion. In de vele dalen wordt tegen de zuidhelling van de bergen en heuvels heerlijke wijn verbouwd. Veel wijnhuizen staan open voor een bezoek. Het plaatsje Leukerbad is een bekend kuuroord, met een van de grootste aanvoer van thermaal water in Europa.

De natuur in Wallis leent zich voor de meest uiteenlopende activiteiten. U kunt in het gebied heerlijk wandelen en genieten van de prachtige natuur en frisse lucht. Door de dalen en valleien lopen wildwater rivieren van smeltwater uit de bergen. Ook zijn er prachtig gelegen golfbanen in het gebied. De meer avontuurlijke buitensporter kan al helemaal zijn lol op. Onder begeleiding van een gids zijn er beklimming in de alpen te maken en de thermiek in de dalen is uitermate geschikt voor paragliding of deltavliegen. Het aanbod van accommodaties in het gebied zijn zeer divers, van eenvoudige campings tot luxueuze appartementen.