Proef de sfeer van Zwitserland

Zwitserland
Midden Zwitserland- Mittelland

Het Middenland of (Mittelland) is één van de vier geografische delen van Zwitserland. Het Middenland ligt tussen de Jura en de Alpen in en is een soort hoogvlakte in Zwitserland. De strook van het Middenland is hierdoor een redelijk vlak gedeelte van Zwitserland. Het is ook het dichtstbevolkt en economische centrum van de stad. Het gebied loopt grofweg van het Meer van Genève in het westen tot het Bodenmeer (Bodensee) in het oosten.

Waar in de gebieden als het Berner Oberland, Wallis en Graubünden de bergnatuur van Zwitserland domineert, zijn dat in het Mittelland vooral de cultuur en prachtige meren. De meren van Genève, Luzern en de Bodensee bieden veel vertier op en om het water. Het water in de meren is van een iets hogere temperatuur dan die in de alpengebieden. De rivieren die de meren voedden zijn uitermate geschikt om op te raften of kanoen. De bergen rond de meren lenen zich uitstekend voor niet al veeleisende wandelingen. Ook kunt u hier prachtig fietsen of genieten van boottochten.

In de steden Bern, Luzern, Lausanne, Genève en Zürich is het goed shoppen en natuurlijk mogen musea in deze steden niet ontbreken. De steden van het Mittelland zijn energiek en haar bevolking is gastvrij. Het nachtleven is een mix tussen traditioneel Zwitsers en trendy en modern.