Proef de sfeer van Zwitserland

Zwitserland
Berner Oberland- Berner Oberland

Op nog geen 850 kilometer van Utrecht ligt één van de meest woeste, mooiste en meest veelzijdige gebieden van de alpen. Het massief van het Berner Oberland kenmerkt zich door vele gletsjers, steile en donkere granieten wanden, maar prachtige pittoreske dalen. Het Berner Oberland is een berggebied waar men bijna letterlijk tegenaan rijdt. In het Berner Oberland zijn de meest fascinerende sporten te beoefenen. In de zomer kunt u er raften, wandelen, parapenten etc. In de winter is het er prachtig skiën, snowboarden of watervalklimmen.

In het gebied liggen twee prachtige meren: de Thunersee en de Brienzersee. De meest markante toppen van het gebied zijn de imposante wanden van de Eiger, Monch en Jungfrau. De Gros Aletschgletsjer begint in het Berner Oberland en is de grootste gletsjer van de Alpen. Naast de eerder genoemde bergen zijn ook de Finsteraarhorn, de Schreckhorn en de Breithorn prachtige bergen. Er zijn meerdere dalen die een geschikte uitvalsbasis zijn om het gebied te verkennen: het Kandertal, Lauterbrunnental, Ober Simmental en het Lütschental.

De stadjes zijn gezellig en lijken zo uit een sprookjesboek te komen. De accommodaties zijn veelzijdig en ruim voorhanden. Het hoogste treinstation van Europa is via de Jungfraubahnen te bereiken. Het Jungfraujoch ligt op een hoogte van 3454 meter en biedt (bij helder weer) een prachtig uitzicht over het bergmassief en ijsvlakte van schitterende Berner Oberland.