Proef de sfeer van Zwitserland

Zwitserland
Ticino- Ticino

Ticino is een Zwitsers kanton grenzend aan met Italië. Het gebied wordt gekenmerkt door Italiaanse invloeden, die u vooral kunt terugherkennen in de taal, de architectuur, de receptuur en de cultuur. Ticinezen houden van een aperitief met exclusieve worst en Zwitserse kazen, een uitgebreid diner met een mooi glas wijn, en daarna espresso met een klein glaasje grappa.

Ticino heeft een aantal grote steden, waaronder Lucarno en Lugano. Deze twee steden vormen financiële bolwerken, omdat hier de privé banken gevestigd zijn, die het bankgeheim van vele Italiaanse rekeninghouders bewaren. In de steden kunt u heerlijk winkelen (Italiaanse merken), en genieten in mooie restaurants. Lugano ligt aan het meer van Lugano, dat omgeven wordt door vele schilderachtige plaatsjes, waar cultuur en natuur hand in hand gaan.

Ticino telt een aantal rustieke dalen vanuit waar u prachtige wandelingen kunt maken. ’s Zomers zijn er talloze actieve sporten te beoefenen zoals raften, kanoen en bergbeklimmen. Ticino heeft een zeer mild klimaat, u kunt hier zelfs palmbomen vinden! In de winter kunt u in Ticino skiën. Uitzichten op het prachtige meer “Lago Maggiore” en het meer van Lugano zorgen voor een onvergetelijke afdaling!