Proef de sfeer van Zwitserland

Zwitserland
Graubünden- Graubünden

Graubünden is een kanton in het zuidoosten van Zwitserland, tegen de Oostenrijkse grens. Hoewel het Berner Oberland en Wallis een stuk bekender zijn doet Graubünden zeker niet onder! Graubünden is zeker niet het dichtstbevolkte gebied van Zwitserland en dit komt de rust natuurlijk zeer ten goede.

De bekendste plaatsen van de regio zijn Chur, St. Moritz en Davos. Davos staat naast haar schaatsbaan vooral bekend als een plaats waar astmapatiënten kunnen herstellen in de frisse berglucht. Vanuit de wintersportplaats St. Moritz zijn in de zomer prachtige wandelingen en is een bijzondere treinreis te maken. Het traject vanuit St. Moritz langs, langs de Piz Bernina, naar Italië en is niet alleen functioneel, maar vooral héél erg mooi. In geheel Graubünden is het trouwens prachtig treinen.

Maar bij Graubünden moet u vooral aan werkelijk schitterende en onaangetaste natuur denken. Uit de vele, soms autoloze dalen, ontspringen prachtige riviertjes in dichte dennenbossen. Zo ontspringt de Rijn in het dorpje Surselva. Voorbeelden van mooie en rustige dalen zijn het Safienta, Engadin, Schanfigg, Unterengadin en Surselva. Het Zwitsers Nationaal Park ligt in het zuidoosten van Graubünden. Graubünden is de streek van Zwitserland om volledig tot rust te komen en onbekommerd van een prachtig stukje aardbol te genieten.